Произходът на синагогата на Meerssen

Произходът на синагогата на Meerssen е в къщата на синагогата Beekstraat че повече Sense евреин Levie Soesman обзаведена през 1796 г. в една къща, той е купил през 1780. Това беше по това време на общо решение, когато еврейската общност е твърде малък, за да се изгради една синагога. син Levie на Bernhard наследил къщата на баща си, но той би не синагога има повече. Еврейската общност основана като у дома синагога в горната камара на ъгъла Steegstraat Gasthuisstraat. Стаята беше твърде малък и освен това къщата е в лошо състояние. Трябваше да има друго решение. Те започнали да правят планове за изграждане на нова синагога.

Грант Решаване община
През 1847 г. те купих една поляна намира на Cook проток. Планът за да се изгради една синагога падна през и те имат това много продадени. Големият проблем е финансирането на строителството – това е финансиране е необходимо, тъй като еврейската общност, състояща се от само 130 души, беше наистина твърде малък, за да се получи синагога. Въпреки това, местните власти Meerssen не искат да дават пари за изграждането на синагога. Тя търси оправдания, за да се премине на заявлението за субсидия за неопределено време. Състоянието първоначално не допринася. И все пак трябваше църковния събор (като ръководството на еврейската общност е наречен от режима на крал Уилям I) силни козове. Те изтъкнаха, че всички религиозни вярвания са равни пред закона и че – както еврейската религиозна общност никога не е намерила нещо – това е справедливо, че те вече са се предостави. Тъй като община Meerssen все още отказва да минете по моста, се намесва старши правителства по този въпрос. Комисарят на Лимбург иска от една страна предоставя субсидия на четиристотин гулдена, но – по-важното – те вкара Meersensse съвет под силен натиск. И с успех, тъй като безвъзмездна помощ е все пак, предоставена от общината Meerssen през 1852.

В очакване на предоставянето им не е бил празен. Известният архитект John L. Lemmens от Beek, които преди това са създали дизайн, излезе с нова сграда план за синагогата, когато те са придобили друг имот, наречен Pit End. Търгът се състоя на 8 Април 1851 и Hubert Dolders от Meerssen късмет: сумата от е 4200, той -was най-ниската цена. Еврейската общност на Meerssen имали от 1843 са спестяване на до изграждане на синагогата. С никел, нито лев или стотинка седмица пощаден повече смисъл евреи в продължение на години за лично поклонение. Въпреки това, с награда в перспектива: кой е допринесъл най-много от местата бяха пред в новата синагогата като им постоянно място.